Od tego zaczniemy pisać dla Was praktyczne porady jak obchodzić się w praktyce ze słodkościami.
Zatem jak już odbierzemy nasz przepiękny tort, przed nami zadanie specjalne. Musimy bezpiecznie przewieźć go do miejsca, w którym zostaje pokrojony i zjedzony.
Zwykle transportujemy go samochodem osobowym, zatem bardzo ważnym jest pamiętać aby nie stawiać tortu na siedzeniach, ponieważ nawet jeśli wydają się być płaskie, to w praktyce tak nie jest. Nawet podczas niespodziewanego hamowania, Twój tort może się przesunąć lub pochylić. Może też spaść.
O wiele lepszym miejscem na transport tortu jest bagażniku. W przypadku dłuższej trasy, idealnie byłoby, gdyby tylne siedzenia się rozkładały, umożliwiając dostęp chłodnego powietrza z klimatyzacji do przestrzeni bagażnika.
Idealnie byłoby mieć ze sobą matę antypoślizgową (może być np. mata do jogi). Ma matę kładziemy puszysty ręcznik – zapewniający dodatkową amortyzację i dopiero wtedy karton z tortem.
Na koniec nie możemy zapewnić że transportujemy wyjątkowego pasażera i musimy zachować szczególną ostrożność, unikać nagłych zatrzymań i ostrych skrętów. Jeśli to możliwe wskazane jest aby wystrzegać się stromych dróg.
W taki łatwy sposób przetransportujesz swoje wyjątkowe wypieki bez ryzyka zgniecenia czy zniszczenia pięknych dekoracji!